1 минут чтения
ПРОБЛЕМА ТА ЇЇ РІШЕННЯ!


Проблема:

Сучасні транспортні навантаження на дорогах потребують постійного догляду за дорожнім покриттям в зимовий період. Якщо брати найбільші міста, то зимове прибирання магістралей іноді можна порівняти з ліквідацією наслідків стихійного лиха.Сильний снігопад та ожеледиця спроможні довести місто до стану коллапсу, коли затори створюються на всіх дорогах і навіть спеціальний транспорт не в змозі дістатися місця призначення.Традиційно в розвинутих країнах для знижения зимової слизькості дорожного покриття на заміських дорогах та магістралях застосовувався метод, зміст якого полягав у використанні суміші 90 - 95 % піску та 5 - 10 % солі (NaCI або СаС12), а на міських дорогах використовували тільки технічну сіль. Норма витрат суміші складала 120 - 500 г/м2, а солі 40-70 г/м2.При цьому встановлено, що витрати піщано-сольової суміші збільшувалися в 3 рази в порівнянні з застосуванням хімічного способу боротьби с зимовою слизкістю.Таким чином очевидно, що невеликі початкові витрати на виробництво солі обертаються значними витратами на компенсацію її негативного впливу в сумах, в десятки разів перевищуючих стартові витрати.В Німеччині, Фінляндіі, Швеціі практично відмовились від застосування технічної солі для боротьби з ожеледицею. Є альтернатива, яка обходиться дешевше, діє краще і набагато безпечніше для екології.
РІШЕННЯ Є!

Крім кухонної солі (хлорид натрію), є ще такі солі, як хлорид магнію (Бішофіт) та хлорид кальцію (Антарктикіт), які є основою реагентів ENERGY. Хлорид кальцію - багатьом відомі ліки, які продаються у вигляді розчину, служить для укріплення всього організму та поповнення нестачі корисних сінералів. Хлорид магнію у вигляді гелю застосовують як зовнішній засіб для лікування ревматизму.
ЦЕ ПРАЦЮЄ?

ENERGY починає діяти з 1-ї хвилини при контакті з льодом і вологою повітря. Екзотермічна реакція при взаємодії з водою нагріває гранулу ENERGY до 70°C. Кристали спеціальної форми краще закріплюються на поверхні,що оброблюється, глибше і швидше проникають в шар льоду, працюючи за принципом теплового свердла.Завдяки високій гігроскопічності реагенти ENERGY починають діяти навіть при мінімальній вологості, в той час як солі потрібно тривалий час для розчинення, перш ніж вона почне розтоплювати лід.Отримана маса руйнує зчеплення льоду з поверхнею (лід видає своєрідний звук, потріскує), руйнуючи його. Після чого можна приступати до прибирання снігових накатів і льоду.При попаданні на чисту поверхню, ENERGY створює захисну плівку, яка запобігає налипанню снігу або утворенню ожеледі.